Gammeldags kanelstang.
( 1 stang )
1/4 pakke gær
½ dl sødmælk
1 æg
15 g rørsukker
250 g mel
125 g smør (blødt)
100 g marcipan
1 æble (skrællet uden kernehus groft revet)
1 spsk kanel gerne lidt mere
2 spsk sukker
Rør gæren ud i mælken. tilsæt æg og rørsukker. Kom derefter smør og mel i lidt ad gangen og ælt det samen i 3-5min.
Lad dejen hvile tildækket i 30 min. Rul dejen ud i en firkantet, aflangt stykke ca ½ cm tyk.
Riv marcipanen og æblet hen over dejen i en bred bane på midten. Drys med kanel og sukker. Fold dejen fra begge sider hen over midten, så fyldet dækkes. Stilles på en bageplade med bagepapir og hæver tildækket med et viskestykke.
Bag stangen ved 200 grader i ca. 25 min.
Når den er kølet af pyntes stangen med glasur og evt. hakkede nødder
Rigtig god fornøjelse.
_________________
Mød hver ny dag med et smil
http://www.didismykkerogdesign.dk