Kransekage til barnebarns konfirmation 28-3-2010
Her er så opskriften:
½ kg rå marcipan
200 g flormelis
1 æggehvide
Glasur:
200 g flormelis
1 æggehvide
et par dråber citron for at gøre glasuren blank.
Fremgangsmåde:
Skær marcipanen i skiver ned i et bagefad og sigt flormelis over. Tilsæt æggehvide lidt ad gangen og ælt massen til den er smidig, men stadig ret fast. Hvis dejen bliver for blød, flyder en ud under bagningen.
Sigt lidt flormelis på bordet og rul dejen til fingertykke stænger. Skær stængerne af i længder, der hver er 4 cm lændere end den foregående. Man kan f.eks. begynde med 8 cm, derefter 12,16, 20, 24 osv.
Der kan laves ca. 10 ringe af denne portion. Klem stængerne trekantede og dan en krans. Bages 8-9 min ved 210 grader.
Når ringene er helt kolde, sprøjtes glasuren ( som skal være ret tyk) på og sættes sammen når glasuren er blevet hård. Sættes sammen med glasuren eller smeltet sukker, dette bruges også til at sætte pynten fast med.
Rigtig god fornøjelse. I er velkommen til at spørge mig til råds hvis der er problemer
_________________
Mød hver ny dag med et smil
http://www.didismykkerogdesign.dk