Vi har jo
før snakket rav, og i den forbindelse, har vi været inde på, at mælket rav kan koges klart.
Den anden dag fik jeg endelig fundet en uinteressant ravklump frem, og i dag skulle det så prøves.
Den ret uinteressante ravklump som måler 25x37x7mm:
Klumpen blev placeret i smykkegryden:
Og rapsolie blev hældt over:
Efter lidt tid på max blus, begyndte der at ske lidt med olien:
Efter yderligere lidt tid begyndte ravet at boble og blive mørkere.
Meget lovende, syntes jeg...
Men der skete ligesom bare ikke mere...
Så efter gryden havde stået og kølet af igen, så ravet sådan ud:
Ikke ligefrem det ønskede resultat.
Efter lidt sliben og poleren ser det nu sådan ud:
Mere interessant end før, men absolut ikke klar som planlagt.
Før - Efter - Nu
Ravet blev kun kogt 15 minutter, så måske er det en længere kogetid, der skal til,
eller måske skal det foregå under tryk?!
Men da end ikke den mindste lille-bitte kant blev klar under eksperimentet,
er jeg lidt tvivlsom med hensyn til den længere kogetid.
Forslag anybody?
